16 Bài đọc hiểu trích từ các đề thi Tiếng Anh 2018

Bài viết thuộc phần 1 trong serie 9 bài viết về Kho bài tập theo chuyên đề chọn lọc từ đề thi thử Tiếng Anh 2018

Thêm một tài liệu ôn thi môn Tiếng Anh chuẩn bị cho kì thi THPT Quốc Gia (Đại Học) dành cho các bạn học sinh lớp 12, Thích Tiếng Anh chia sẻ “16 Bài đọc hiểu trích từ các đề thi Tiếng Anh 2018” bản PDF, gồm các bài tập đọc hiểu Tiếng Anh được trích từ đề thi thử Tiếng Anh các trường THPT có đáp án và giải thích chi tiết.để bạn tham khảo.

Tài liệu cùng chủ đề

Trích từ tài liệu

+ Trích : THPT Đồng Đậu – Vĩnh Phúc

Millions of people are using cell phones today. In many places, it is actually considered unusual not to use one. In many countries, cell phones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication – having a mobile phone shows that they are cool and connected.

The explosion in mobile phone use around the world has made some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

On the other hand, medical studies have shown changes in the brain cells of some people who use mobile phones. Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment. In one case, a travelling salesman had to retire at young age because of serious memory loss. He couldn’t remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer’s doctor didn’t agree.

What is it that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High- tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about.

As the discussion about their safety continues, it appears that it’s best to use mobile phones less often. Use your regular phone if you want to talk for a long time. Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it’s wise not to use your mobile phone too often

Question 1: According to the passage, cell phones are especially popular with young people because

  1. they keep the users alert all the time.
  2. they are indispensable in everyday communications.
  3. they make them look more stylish.
  4. they cannot be replaced by regular phones.

Question 2: The word “means” in the passage most closely means

  1. transmission B. method C. meanings                D. expression

Question 3: Doctors have tentatively concluded that cell phones may .

  1. change their users’ temperament B. damage their users’ emotions.
  2. change their users’ social behaviours. D. cause some mental malfunction

Question 4: Negative publicity” in the passage most likely means .

  1. the negative public use of cell phones.
  2. poor ideas about the effects of cell phones.
  3. information on the lethal effects of cell phones,
  4. widespread opinion about bad effects of cell phones.

Question 5: The changes possibly caused by the cell phones are mainly concerned with

  1. the mobility of the mind and the body. B. the arteries of the brain.
  2. the smallest units of the brain. D. the resident memory.

Question 6: The man mentioned in the passage, who used his cell phone too often,

  1. suffered serious loss of mental ability. B. abandoned his family.
  2. could no longer think lucidly. D. had a problem with memory.

Question 7: The most suitable title for the passage could be

  1. The Reasons Why Mobile Phones Are Popular.
  2. Technological Innovations and Their Price.
  3. The Way Mobile Phones Work.
  4. Mobile Phones: A Must of Our Time

 

Tải về PDF
Nếu link tải bị lỗi, bạn có thể tải về link dự phòng sau: Link Dropbox | Link Box
16 Bài đọc hiểu trích từ các đề thi Tiếng Anh 2018
4.7 (3) votes

Xem tiếp bài trong serie

Bài trước: 129 Bài tập cụm động từ có đáp án trích từ đề thi thử Tiếng Anh 2018 Bài tiếp theo: 70 Câu bài tập chọn câu đồng nghĩa trích từ đề thi Tiếng Anh 2018