Đề thi thử Tiếng Anh theo cấu trúc mới năm 2017 – Đề số 2 (Có đáp án và giải thích chi tiết)

Thích Tiếng Anh chia sẻ bộ đề thi thử Tiếng Anh ôn tập chuẩn bị cho kì thi THPT Quốc Gia. Đề thi số 1 trong bộ 15 đề thi thử Tiếng Anh có đáp án và giải thích chi tiết, với đề thi thử số 2 có đáp án chi tiết sẽ giúp các bạn ôn thi môn Tiếng Anh hiệu quả hơn.

Các đề thi thử khác:

Trích:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 1: A. chorus B. Christian C. cholesterol D. check

Question 2: A. enoughB. roughC. toughD. though

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. ordinary B. emphasis C. decompose D. calendar

Question 4: A. comfortable B. necessary C. community D. memorable

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following question.

Question 5: The school was closed for a month because of a serious  of fever.

  1. outbreak B.outburst C. outset D. outcome

Question 6: Many plant and animal species are now on the  of extinction.

  1. danger B.border C. verge D. margin

Question 7: There you are: the  person I was looking for.

  1. utter B.correct C. ever D. very

Question 8: Patient: “Can I make an appointment to see the doctor, please?” Receptionist: “ 

  1. Not at the moment. He can’tbedisturbed. B. OK, you will need to check my diary.
  2. OK, let me just checkthediary. D. Have a seat and I’ll be with you in an hour.

Question 9: My wallet  at the station while I  for the train.

  1. must have beenstolen/waswaiting B. should have stolen/had been waiting
  2. will bestolen/amwaiting D. had to steal/would be waiting

Question 10: The new manager  very strict rules as soon as he had  the position

  1. laiddown/takenover B. put down/taken over
  2. laydown/takenup D. wrote down/come over

Question 11: Newspaper publishers in the States have estimated  reads a newspaper every day.

  1. nearly 80 percent of the adultpopulationwho
  2. it is nearly 80 percent of the adultpopulation
  3. that nearly 80 percent of the adultpopulationwho
  4. that nearly 80 percent of the adultpopulation

Question 12: “Wow! What a nice coat you are wearing!” – “ 

  1. Certainly. Do you likeit,too? B. I like you to say that
  2. Yes, of course.It‘sexpensive D. Thanks. My mother bought it for me.

Question 13: It’s not in my nature to  over the price of something.

  1. haggle B.discuss C. challenge D. transact

Question 14: Although the conditions weren’t ideal for a walk, we decided to  a go of it.

  1. make B.do C.run D. carry

Question 15: Her outgoing character contrast  with that of her sister.

  1. sharply B.thoroughly C. fully D. coolly

Question 16: She clearly joined the firm with a (an)  to improving herself professionally.

  1. view B.aim C. plan D. ambition

Question 17: The curriculum at the public school is as good  of any private school.

  1. orbetterthan B. as or better than that
  2. as orbetterthat D. as or better than those

Question 18: Where have you been? You were  to be here half an hour ago.

  1. allowed B.had C. supposed D. thought

Read the following passage and blacken the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Scientists do not yet thoroughly understand just how the body of an individual becomes sensitive to a substance that is harmless or even wholesome for the average person. Milk, wheat, and egg, for example, rank among the most healthful and widely used foods. Yet these foods can cause persons sensitive to them to suffer greatly. At first, the body of the individual is not harmed by coming into contact with the substance. After a varying interval of time, usually longer than a few weeks, the body becomes sensitive to it, and an allergy has begun to develop. Sometimes it’s hard to figure out if you have a food allergy, since it can show up so many different ways.

Your symptoms could be caused by many other problems. You may have rashes, hives, joint pains mimicking arthritis, headaches, irritability, or depression. The most common food allergies are to milk, eggs, seafood, wheat, nuts, seeds, chocolate, oranges, and tomatoes. Many of these allergies will not develop if these foods are not fed to an infant until her or his intestines mature at around seven months. Breast milk also tends to be protective. Migraines can be set off by foods containing tyramine, phenathylamine, monosodium glutamate, or sodium nitrate. Common foods which contain these are chocolate, aged cheeses, sour cream, red wine, pickled herring, chicken livers, avocados, ripe bananas, cured meats, many Oriental and prepared foods (read the labels!).

Some people have been successful in treating their migraines with supplements of B-vitamins, particularly B6 and niacin. Children who are hyperactive may benefit from eliminating food additives, especially colorings, and foods high in salicylates from their diets. A few of these are almonds, green peppers, peaches, tea, grapes. This is the diet made popular by Benjamin Feingold, who has written the book “Why your Child is Hyperactive”. Other researchers have had mixed results when testing whether the diet is effective.

Question 19: The topic of this passage is

  1. reactionstofoods B. food and nutrition C. infants and allergies D. a good diet

Question 20: According to the passage, the difficulty in diagnosing allergies to foods is due to

  1. the vast number of different foods weeat
  2. lack of a proper treatmentplan
  3. the similarity of symptoms of the allergy to otherproblems
  4. the use of prepared formula to feedbabies

Question 21: The phrase “set off” in lines 11 is closest in meaning to

  1. relieved B.identified C. avoided D. triggered

Question 22: What can be inferred about babies from this passage?

  1. They can eat almostanything.
  2. They should have a carefully restricted diet asinfants.
  3. They gain little benefit from being breastfed.
  4. They may become hyperactive if fed solid food tooearly.

Question 23: The author states that the reason that infants need to avoid certain foods related to allergies has to do with the infant’s  

  1. lackofteeth B. poor metabolism
  2. underdevelopedintestinaltract D. inability to swallow solid foods

Question 24: The word “these” in line 16 refers to

  1. foodadditives B. food colorings
  2. innutritiousfoods D. foods high in silicates

Question 25: Which of the following was a suggested treatment for migraines in the passage?

  1. Eating moreripebananas B. Avoiding all Oriental foods
  2. Getting plenty ofsodiumnitrate D. Using Vitamin B in addition to a good diet

Question 26: According to the article the Feingold diet is NOT

  1. verified by researchers as being consistentlyeffective
  2. available in bookform
  3. beneficial for hyperactivechildren
  4. designed to eliminate foods containing certain foodadditives

 

TẢI VỀ

Thích Tiếng Anh chia sẻ “Đề thi thử Tiếng Anh theo cấu trúc mới năm 2017 – Đề số 2 (Có đáp án và giải thích chi tiết)

 

Đề thi thử Tiếng Anh theo cấu trúc mới năm 2017 – Đề số 2 (Có đáp án và giải thích chi tiết)
5 (1) vote