Cập nhật đề thi thử Tiếng Anh năm 2018, Thích Tiếng Anh chia sẻ “Đề thi thử Tiếng Anh THPT Quốc Gia năm 2018 trường THPT Tam Đảo 2 – Vĩnh Phúc lần 3” bản PDF. Đề thi Tiếng Anh trường THPT Tam Đảo 2 tỉnh Vĩnh Phúc tổ chức thi lần 3 năm 2018. Đề thi thử Tiếng Anh có đáp án giúp các bạn học sinh 12 ôn luyện lại kiến thức từ vựng, ngữ pháp chuẩn bị cho kì thi THPT Quốc Gia môn Tiếng Anh.
Đề thi Tiếng Anh mới nhất
- Đề thi thử Tiếng Anh THPT Quốc Gia năm 2018 trường THPT Trần Quốc Tuấn – Quảng Ngãi
- Đề thi thử Tiếng Anh THPT Quốc Gia năm 2018 trường THPT Thăng Long – Hà Nội
- Đề thi thử Tiếng Anh THPT Quốc Gia năm 2018 trường THPT Thanh Sơn – Phú Thọ lần 2
- Đề thi thử Tiếng Anh THPT Quốc Gia năm 2018 Sở GD-ĐT Hà Nội lần 1
- Đề thi thử Tiếng Anh THPT Quốc Gia năm 2018 trường THPT Hương Khê – Hà Tĩnh lần 1
Các bộ đề thi Tiếng Anh
- 20 Đề thi thử Tiếng Anh năm 2018 kì thi THPT Quốc Gia có đáp án
- 12 Đề thi thử Tiếng Anh năm 2018 đánh giá năng lực có đáp án giải thích chi tiết – cô Mai Phương
- 70 Đề thi thử Tiếng Anh các trường chuyên, nổi tiếng năm 2017 (có đáp án chi tiết)
- 48 Đề thi thử Tiếng Anh các trường trên toàn quốc năm 2017 có đáp án (bản WORD)
- 20 Đề thi thử Tiếng Anh cho kì thi THPT Quốc Gia bản WORD (có đáp án)
- 15 đề thi thử Tiếng Anh theo cấu trúc đề thi mới năm 2017 có đáp án chi tiết
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.
Question 1. In 2012, 9% of the energy consumed in the USA came from the renewable sources. Out of this, hydro-power accounted for 16%.
- costumed B. recycled C. produced D. utilized
Question 2. Corn, domesticated by the American Indians, was brought to Europe by Columbus.
- reared B. implanted C. cultivated D. trained
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Question 3. A. technology B. dependent C. economics D. achievement
Question 4. A. endangered B. necessary C. humidity D. incredible
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
Question 5. They asked me what did happen last night, but I was unable to tell them.
- tell them B. what did happen C. unable D. last night
Question 6. It was not until the end of prehistoric times that the first wheeled vehicles appearing.
- appearing B. the first C. not until the end D. prehistoric
Question 7. Some people often say that using cars is not as convenient than using motorbikes.
- using cars B. than using C. often say D. motorbikes
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question.
One of the factors contributing to the intense nature of twenty-first-century stress is our continual exposure to media – particularly to an overabundance of news. If you feel stressed out by the news, you are far from alone. Yet somehow many of us seem unable to prevent ourselves from tuning in to an extreme degree. The further back we go in human history, the longer news took to travel from place to place, and the less news we had of distant people and lands altogether. The printing press obviously changed all that, as did every subsequent development in transportation and telecommunication.
When television came along, it proliferated like a population of rabbits. In 1950, there were 100,000 television sets in North American homes; one year later there were more than a million. Today, it’s not unusual for a home to have three or more television sets, each with cable access to perhaps over a hundred channels. News is the subject of many of those channels, and on several of them it runs 24 hours a day. What’s more, after the traumatic events of September 11, 2001, live new-casts were paired with perennial text crawls across the bottom of the screen – so that viewers could stay abreast of every story all the time. Needless to say, the news that is reported to us is not good news, but rather disturbing images and sound bytes alluding to disaster (natural and man-made), upheaval, crime, scandal, war, and the like.
Compounding the problem is that when actual breaking news is scarce, most broadcasts fill in with waistline, hairline, or very existence in the future. This variety of story tends to treat with equal alarm a potentially lethal flu outbreak and the bogus claims of a wrinkle cream that overpromises smooth skin. Are humans meant to be able to process so much trauma – not to mention so much overblown anticipation of potential trauma – at once? The human brain, remember, is programmed to slip into alarm mode when danger looms. Danger looms for someone, somewhere at every moment. Exposing ourselves to such input without respite and without perspective cannot be anything other than a source of chronic stress.
Question 8. According to the passage, which of the following has contributed to the intense nature of twenty- first century stress?
- Our inability to control ourselves B. An overabundance of special news
- The degree to which stress affects our life D. Our continual exposure to the media
Question 9. In the past, we had less news of distant people and lands because________.
- printing, transportation, and telecommunications were not developed
- means of communication and transportation were not yet invented
- the printing press changed the situation too slowly
- most people lived in distant towns and villages
Question 10. According to the passage, our continual exposure to bad news without perspective is obviously________.
- a source of defects in human brain B. the result of human brain’s switch to alarm mode
- a source of chronic stress D. the result of an overabundance of good news
Question 11. According to the passage, when there is not enough actual breaking news, broadcasts________.
- are full of dangerous diseases such as flu
- are forced to publicise an alarming increase in crime
- send out frightening stories about potential dangers
- send out live newscasts paired with text across the screen
Question 12. Which of the following is NOT true, according to the passage?
- Many people are under stress caused by the media.
- The only source of stress in our modern life is the media.
- The news that is reported to us is not good news.
- Many TV channels supply the public with breaking news.
Question 13. The word “slip” in paragraph 3 is closest in meaning to________.
- release B. fail C. fall D. bring
Question 14. The word “traumatic” in paragraph 1 is closest in meaning to________.
- upsetting B. boring C. exciting D. fascinating
Question 15. What is probably the best title for this passage?
- The Media – A Major Cause of Stress B. More Modern Life – More Stress
- Developments in Telecommunications D. Effective Ways to Beat Stress
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.
Question 16. – Michel: “I failed my driving test again!” – Nick: “___________”
- Congratulations! B. It’s my pleasure. C. I’m sorry to hear that. D. Don’t mention it.
Question 17. – Anna: “Would you like a glass of beer, Emma?” – Emma: “____________”
- No, I don’t like. B. Yes, here you are. C. I wouldn’t say no. D. Yes, not too bad.
Vui lòng tôn trọng ghi lại nguồn khi chia sẻ lại đề thi, nguồn: Nguyễn Minh Hiền – thichtienganh.com
Nên học: 26 Đề thi thử Tiếng Anh THPT Quốc Gia năm 2018 có đáp án và giải thích chi tiết bản WORD
Thích Tiếng Anh chia sẻ “Đề thi thử Tiếng Anh THPT Quốc Gia năm 2018 trường THPT Tam Đảo 2 – Vĩnh Phúc lần 3“